Zomer- en weekendschool

Zomerschool 2019
Van woensdag 14 augustus 2019 t/m dinsdag 27  augustus 2019 organiseren wij de zomerschool 2019. De zomerschool is toegankelijk voor leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van De Startbaan, de Prinses Catharina Amaliaschool en De Notenkraker, allen onderdeel van Stichting De Haagse Scholen.

Tijdens de zomerschool komen de leerlingen dagelijks van 09.30 tot 14.45 uur naar school. In de ochtenden krijgen de leerlingen extra taallessen vanuit het programma “De Taalfabriek”, speciaal voor de Haagse zomerscholen ontworpen. Gedurende de middagen werken de leerlingen aan de ontwikkeling van hun diverse talenten en krijgen ze allerlei lessen op het gebied van sportieve, muzikale en culturele vorming. Deelname aan de zomerschool is gratis.

De zomerschool wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Den Haag.

Weekendschool 2019
Iedere zaterdagochtend, van 09.30-12.00 uur, komen leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van De Startbaan, de Prinses Catharina Amaliaschool en De Notenkraker naar onze school.  Zij krijgen op dat moment extra lessen taal, rekenen en een culturele-, sport,- of muzikale activiteit. Deelname aan de weekendschool is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als de leerlingen zich opgegeven hebben, zijn zij verplicht om iedere zaterdag te komen. De weekendschool vindt plaats op de locatie van De Startbaan aan het Böttgerwater 21 en loopt, in tegenstelling tot een schooljaar, per kalenderjaar. Dus van januari t/m december 2019. Ook deelname aan de weekendschool is gratis. 

Net als de zomerschool wordt ook de weekendschool mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Den Haag.