Groep 5

 

Kanjers uit groep 5!

foto-2-website klassenfoto-aangepast

Middels deze pagina wordt u door mij en uw kind op de hoogte gehouden wat er zoal in de groep leeft.

Data voor in uw agenda

 29-05-2017 t/m 9- 05-2017: Start Cito-toetsweek.
5-06-2017: Tweede Pinksterdag, iedereen vrij.
23-06-2017: Studiedag, alle kinderen vrij.
30-06-2017: Rapporten mee naar huis.
7-07-2017: Om 12 uur start zomervakantie .

SPY-sportdag
De dag startte gespannen met de vraag of er genoeg begeleiding zou zijn en of alle kinderen op tijd aanwezig waren… Gelukkig waren alle drie de ouders (vader van Ning, neef van Ayoub en de moeder van Yasin) en bijna alle kinderen op tijd, daardoor stonden om 9.00 uur alle teams op het veld en konden meteen starten. Bij deze wil ik namens de kinderen en mijzelf de ouders enorm bedanken voor de geboden hulp. Het was koud, maar dankzij jullie hulp bleven de kinderen sportief en heerste er een gezellige sfeer. En na een lange dag hoorden we dat wij de prijs ‘beste in de spellen’ hebben gewonnen! 

Animatie Spy-sportdag
FilmjeSpy-sportdag

Op schoolreis naar de Efteling
De busreis was gezellig en de tijd vloog om in het park! Er zijn leuke foto’s gemaakt door de hulpouders. Enorm bedankt voor jullie hulp namens de kinderen en de juffen!

Koningsspelen
 

Het Paasontbijt
Dit jaar ging het Paasontbijt anders; alle groepen gingen in de hal picknicken. Zo konden ze zelf hun broodje halen en smeren en werden zij geholpen door groep 8 en een aantal juffen. Het was gezellig, knus en smakelijk.
Na het zwemmen konden we meteen door naar de koe om eieren te zoeken. Het zoeken van de eieren was een opgave, gelukkig zijn we alsnog tweede geworden.

De Nationale Rekendag
Woensdag 22 maart hebben wij alleen maar gerekend. Zo hebben wij plattegronden gemaakt met vaste afmetingen, hebben wij ons lichaam gemeten en erg goed samengewerkt! Vraag uw kind naar zijn/ haar ervaring van deze dag.

 

Uitjes
De laatste tijd zijn er weer een aantal uitjes geweest. Zo zijn wij naar een voorstelling geweest, genaamd Anansi vertelt.  Wij zijn wezen schaatsen op de schaatsbaan in Leidschendam. En hebben wij zoutwater auto’s in elkaar gezet en laten rijden op zout water. Nu zijn wij bezig met het onderzoeken van bollen en zaden o et deze informatie een ecosysteem te maken. 

Het diner
Donderdag 22 december was het kerstdiner. Zoals u kunt zien zagen alle kinderen er prachtig uit! Na het eten hebben wij alvast op het 2017 geproost en elkaar de beste wensen gewenst. De kinderen en ik vonden het erg gezellig. Wij danken de vader van Ning voor het helpen. Erg fijn dat de vader van Farwa en meester Roger nog kwamen bijspringen om hem te ondersteunen, enorm bedankt voor jullie hulp! Het jaar 2016 is gezellig, lekker en met een lach afgesloten. Voor nu fijne kerstdagen en een prettige start van 2017!

Kerstcircuit
De afgelopen twee donderdagmiddagen hebben de kinderen, met hulp van een aantal moeders, veel kunnen knutselen. Zo hebben zij kunnen kiezen om een sneeuwpop van wol te maken, 3d kerststerren maken, vuurwerk maken, deeg rollen/ maken of potjes versieren. Wat waren de kinderen energiek en doelgericht bezig. Nogmaals danken de kinderen en ik de ouders voor het helpen.

Leo de gitarist
Leo zit sinds kort op gitaarles. Om ons te laten horen hoe goed hij is, heeft hij zijn gitaar mee genomen om het geoefende kerstlied ‘Jingle bells’ aan ons te laten horen. Wat goed van Leo hoe hij op zijn gitaar speelde en tegelijkertijd mee zong! Wat is het toch een kanjer!
 

Sinterklaas
Wat heeft iedereen goed zijn best gedaan bij het maken van de surprises! Het was erg lastig om een winnaar te kiezen. Na lang nadenken is er gekozen om de robot van Rishuneldy te kiezen.
Eindelijk konden de surprises open gemaakt worden. Alle kinderen waren enorm  blij met zowel de gedichten als de cadeaus!
Later in de ochtend werden de kinderen verrast met een onverwacht bezoekje van de Sint en de pieten. Zij namen cadeaus voor de klas mee, wel vier spellen! Het was een gezellige ochtend, op naar een gezellig en sfeervol kerstdiner!

Het Nationaal schoolontbijt
Vanochtend hebben wij heerlijk met elkaar ontbeten om stil te staan bij de noodzaak om te ontbijten. Genoeg kinderen die niet of soms ontbijten. Dit is samen met de lunch het belangrijkste eetmoment op een dag. In de klas hebben wij gesproken over gezonde voeding. Voor sommigen was het erg wennen om geen hagelslag of chocoladepasta op hun boterham te kunnen smeren.
Na het ontbijt wilden de kinderen meedoen aan de Mannequin Challenge. De kinderen wilden natuurlijk niet achter blijven en gingen dan ook vol overgave in een pose staan, alsof iemand even op pauze drukte…… Wilt u het filmpje zien? Kom dan even langs.

Naar de bieb
Dinsdagochtend 7 november zijn wij als klas voor het eerst naar de bibliotheek geweest. Dit doen wij om ook kennis te maken met ander soort boeken dan de leesboeken die in de schoolbibliotheek te vinden zijn. Zo mocht iedereen uit de uitgebreide collectie een leesboek en een informatief boek uitzoeken om op school te lezen. In december kunnen wij de boeken omruilen voor nieuwe, misschien kiezen wij dan wel voor een krant of tijdschrift…Lezen is leuk en interessant!


De
voorleeswedstrijd

Vandaag, vrijdag 28 oktober, was het dan zover. De voorleeswedstrijd voor groep 5 t/m 8 is gehouden. De kinderen die zich hebben opgegeven mee te willen doen aan de voorleeswedstrijd, hebben in de herfstvakantie kunnen oefenen met het lezen. In de klas starten wij met de voorrondes, om uiteindelijk tot een nummer 1 te komen. Dit deden wij door feedback te geven aan de lezer en daarna objectief te stemmen. Op de derde plaats eindigde Salim, op de tweede plaats Loresa en op de eerste plaats Akin. Hierdoor mocht Akin groep 5 vertegenwoordigen in het speellokaal.
Onder een flink gejuich en aanmoediging opende Akin de wedstrijd. Hij zag er ontspannen uit en vol zelfvertrouwen ging hij lezen! Wat las hij goed voor, alle kinderen en juffen waren aandachtig naar hem aan het luisteren. Hij kreeg mooi feedback van de jury! en dat heeft ervoor gezorgd dat Akin de derde prijs heeft behaald!! Gefeliciteerd met je boekenbon en wij zijn trots op je Akin!

Theatergroep Knars op bezoek
In de ochtend van donderdag 27 oktober ging groep 5 naar het speellokaal waar zij naar een voorstelling keken, genaamd ‘De Wenteltoren’. Alle kinderen zaten van begin tot eind geboeid te kijken en te luisteren. Tijdens de voorstelling kwam duidelijk naar voren dat de bewoners van een flat niet met elkaar spraken en heel erg op zichzelf waren. Doordat er een probleem ontstond, werden alle bewoners gedwongen om met elkaar op zoek te gaan naar een oplossing. Gelukkig had elk bewoner wel een kwaliteit die goed van pas kwam. Bevraag uw kind om erachter te komen hoe het verhaal afloopt…

collage-2016-10-27-1collage-2016-10-27-2collage-2016-10-27-3


Afgelopen weken en de herfstvakantie

Nog een weekje en dan is het kerstvakantie! De kinderen hebben afgelopen weken hard gewerkt aan een juiste werkhouding en het zelfstandig werken. Ze hebben al een grote stap voorwaarts gemaakt. Naast hard werken is er ook tijd voor ontspanning. Zo zijn de kinderen bezig geweest met de techniekdoos en andere leerzame spellen. Ook hebben zij gewerkt aan het maken van een herfstboom en sommigen zijn al druk bezig met het maken van een spinnenweb. Neem een kijkje  in de klas om de creativiteit van uw kind te  bewonderen.

 

De Kinderboekenweek en het Kinderboekenmuseum
Woensdag 5 oktober is de jaarlijkse Kinderboekenweek van start gegaan. Zodra de kinderen van gym kwamen ben ik gaan voorlezen uit het boek ‘De oma van de oma van mijn oma’. Wij hebben gedanst op het lied van Kinderen voor Kinderen ‘Voor altijd jong’ en daarna hebben wij dit lied  gezongen tijdens muziekles. Er zijn een aantal moeders in de klas geweest om voor te lezen, zij hebben na het lezen vragen beantwoord en complimenten gekregen. De kinderen vonden het erg leuk om hen te horen voorlezen!

Donderdag 6 oktober konden wij naar het Kinderboekenmuseum om daar spelenderwijs ‘kennis’ te maken met een aantal schrijvers/ leesboeken.  Zo moesten de kinderen in groepjes door grotten waar zij opdrachten uit moesten voeren om voorwerpen te verdienen voor het maken van hun pop/ figuur. Op school gaan zij verder met het vorm geven van de figuur en vertellen hier een verhaal bij.
De kinderen en ik danken de ouders voor het rijden en begeleiden. De kinderen hebben een fijne middag gehad waarin zij geënthousiasmeerd zijn om te lezen, want lezen kan leuk zijn als uw kind de mogelijkheid krijgt om te ontdekken welk boek hij/ zij leuk vindt. Klik op de laatste foto voor nog meer foto’s.
collage-museum3collage-museum2collage-museum1animatie-museum