Groep 6

Welkom op de website van groep 6

klasnieuw

Op deze website worden er belangrijke nieuwtjes geplaatst, leuke foto’s uit de klas geüpload en het huiswerk en weekrooster voor de nieuwe week gecommuniceerd naar jullie/ouders toe. Hou deze website dus goed in de gaten!

Mochten er vragen of opmerking zijn, loop dan gerust voor of na school even het lokaal binnen. Ik hoop op een leuk, gezellig, sportief en leerzaam schooljaar!

Groetjes,

Juf Robin

Huiswerk voor 3 april 2017 en LET OP: de boekbesprekingen komen eraan!

Hoi allemaal,

Deze week weer een week gehad waarin jullie hebben laten zien om goed zelfstandig te kunnen werken en steeds meer moeilijke dingen kunnen maken. Jullie zijn kanjers! Denk eraan, volgende week topografietoets H5 en vergeet niet om je boek te lezen voor je boekbespreking, want die komen er ook aan. Hieronder heb ik een foto voor de papa’s en mama’s zodat ze goed kunnen zien wanneer jij je boekbespreking hebt en dus ook je prezi af moet zijn!!!!

Ik wens jullie een heel fijn weekend en rust lekker uit!

Groetjes,

juf Robin

  

Lente in groep 6 en de ecosystemen groeien goed!

Een aantal weken geleden hebben wij in groep 6 ecosystemen gemaakt van een fles. De ecosystemen staan nu al een tijdje in de klas en ze doen het echt super goed. Deze kanjers van groep 6 kunnen top ecosystemen maken. Daarnaast hebben ze ook de verantwoordelijkheid om de plant levend te houden en die verantwoordelijkheid nemen ze heel erg serieus. Ik ben trots op ze!

Natuurlijk doen ze het extra goed door het lekkere zonnetje wat af en toe de klas in schijnt en daar worden wij, en de ecosystemen extra vrolijk van!!

  

 Huiswerk voor 13 maart 2017

Hoi allemaal,

Wat hebben jullie deze week hard en goed gewerkt. Denk erom om volgende week je te kunnen inschrijven voor je boekverslag en voor de papa’s en mama’s: maandagavond en donderdagavond rapportgesprekken (kinderen moeten mee)!

Fijn weekend en tot maandag- of donderdagavond!

Groetjes,

Juf Robin

Huiswerk voor 6 maart 2017

Hoi allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat er op deze pagina wat informatie van de klas is gezet. We zijn in de klas erg druk bezig geweest met het werk, CITO’S en ons project over Desertanië.

Hieronder zal het huiswerk voor na de vakantie worden geplaatst. Denk erom: Neem je ecosysteem weer mee naar school na de vakantie. Maak foto’s en verzorg hem goed met lieve woordjes ;-)!

Bij deze wil ik jullie een hele fijne vakantie wensen en geniet er lekker van. Jullie hebben ontzettend hard gewerkt de afgelopen weken. Ik ben trots op jullie!

Groetjes,

Juf Robin

‘Bedenker van Nijntje (Dick Bruna)overleden’

 

Vrijdag 24 februari 2017 hebben wij het met Nieuwsbegrip gehad Dick Bruna die is overleden. Zoals wij allemaal weten was hij de bedenker van Nijntje. De kinderen hebben hier een tekst over gelezen, vragen en schema’s over ingevuld en tot slot een eigen Nijntje tekening gemaakt. Het was een geslaagde en leerzame les!

 

Huiswerk voor 21 november 2016

Hoi allemaal,

Hierbij het weekrooster voor aankomende week. LET OP: aanstaande maandag 21 november is het studiedag en zijn alle leerlingen vrij!

Ook moeten op maandag 28 november de surprises worden ingeleverd. Helemaal dicht met gedicht op de voorkant (minimaal 10 regels) en op de envelop de naam.

Ik wens jullie allemaal een goed en lang weekend toe.

Groetjes,

juf Robin

img_1083

Huiswerk voor 14 november 2016

img_1014

De voorleeswedstrijd

Deze week hielden wij in de klas de voorrondes voor de Voorleeswedstrijd. Kinderen mochten zich bij mij opgeven en elk vijf minuutjes lezen. Nadat alle 10 de kinderen keurig hebben voorgekezen, hebben wij door middel van stemmen, een winnaar gekozen. We moesten letten op tempo, verstaanbaarheid en intonatie. Ajla won de wedstrijd in de klas. Vrijdagmiddag moest zij het in de de echte voorleeswedstrijd opnemen tegen een hoop goede lezers uit groep 5, 7 & 8. Ajla, wat heb jij daar keurig gelezen. Wij zijn trots op jou!

img_0801

img_0802

 

Poppentheater in de school

Donderdag hebben wij in school een voorstelling gekeken over de Wenteltoren. Zes verschillende types die in een flat wonen, maar eigenlijk nooit met elkaar praten of omgaan. Totdat de flat kantelt en zij elkaar nodig hebben en goed moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat de flat weer rechtop komt te staan.

theater-wenteltoren

img_0803

 

Huiswerk voor 24 oktober 2016

IK WENS JULLIE ALLEMAAL EEN HELE FIJNE HERFSTVAKANTIE!!

 

img_0388

Een kleurrijke opdracht in de stijl van Andy Warhol

Vandaag, 11 oktober 2016, hebben wij gewerkt in de stijl van Andy Warhol. Hij maakte zijn creaties in veel tegengestelde kleuren op het platte vlak. De kinderen hebben dit hun eigen portret gedaan. Het was een leuke, gezellige en kleurrijke middag!

img_0334

img_0335