Groep 6

Grote Rekendag (woensdag 28 maart)
Deze dag hebben we samengewerkt met groep 5. We zijn begonnen met het spel Ren je Rot. Na de gym is er in 4 groepen (groep 5-6 gemengd) een circuit gedaan. Bij de één was er een estafette, bij de ander ging het om wegen, er werden kubussen gemaakt en er was een groep waar gekozen kon worden uit memory, het vliegenmepper spel, Trio, rekenkleuren of potje duizend.
De leerlingen waren erg betrokken, genoten en hebben op een andere manier de gehele ochtend gerekend. Ik wil de hulpouders en Rishuneldy bedanken voor hun begeleiding van de spellen.

Paasontbijt / paaseieren zoeken (dinsdag 27 maart)
Dinsdagochtend begonnen we de dag met een heerlijk paasontbijt. Heerlijk zo ontspannen beginnen, maar daarna moest er nog echt wel gewerkt worden. Bij het Paaseieren zoeken hadden de kinderen een goede strategie, goed verdelen over het veld, alleen die minuut was toch wel erg snel voorbij, waardoor niet alle gevonden eieren op tijd werden ingeleverd. We hadden een gedeelde derde plaats.

Ontspannen werken aan een kunstwerk met groep 5 (maandag 26 maart)
De lente is begonnen, dus wordt het tijd voor een mooi kunstwerk aan de muur. Deze gaan we samen met groep 5 maken. Het is nog ‘werk in uitvoering’ maar het was in de groep heerlijk om de kinderen zo gezellig bezig te zien.

Marshmallow challenge
Dinsdag 20 maart hebben we een marshmallow-challenge gehouden. 6 Groepjes van 4 leerlingen gingen aan de slag met alleen 20x ongekookte spaghetti, 1 meter touw, 1 meter tape, een schaar en 1 marshmallow.

De opdracht was het volgende:
1. Bouw in 18 minuten een zo hoog mogelijk vrijstaand spaghetti bouwwerk van ongekookte spaghetti, tape, touw en een marshmallow.
2. Gebruik zoveel of zo weinig spaghetti, tape en touw als je wilt.
3. Het is toegestaan om de spaghetti, de tape en het touw in stukken te maken.
4. De marshmallow moet aan de top van het bouwwerk bevestigd worden.
5. Na 18 minuten meet je de hoogte van ieders bouwwerk.
6. Het team met het hoogste bouwwerk wint

(zie ook https://www.ted.com/talks/tom_wujec_build_a_tower)

Eerste plaats: Safdar, Souhail, Rishuneldy en Louis
Tweede plaats: Keona, Sheysireledy, Isabella, Romi
Derde plaats: Amir, Ayoub, Salim, Akin

Vakantie en oefenen
Het is belangrijk dat de kinderen in de vakantie lekker ontspannen, maar natuurlijk is het ook belangrijk dat er wat aan school gedaan wordt. Blijf lezen, al is het maar 10 minuten voor het slapen gaan!

Oefenwebsites
www.lezen-oefenen.nl   

www.redactiesommen.nl

www.nieuwsbegrip.nl   > archief

www.leestrainer.nl 

https://www.begrijpend-lezen-oefenen.nl/begrijpend-lezen-groep-6

https://www.rekenen-oefenen.nl/rekenen-groep-6 

Kennismakingsmiddag vrijdag 2 februari 2018

Vrijdagmiddag was er een gezellige kennismakingsmiddag met ouders, leerlingen, juf Gerda en juf Arlette

. De kinderen hebben in de ochtend en middag cupcakes, arretjescake, fruitspiesjes, sandwiches met zalm en komkommer en wraps met pesto en kipfilet gemaakt, wat waren ze trots toen ze het konden serveren aan hun ouders. Het was fijn om met iedereen kennis te maken.

We willen de moeder van Ayoub en alle kinderen (die de volwassenen keurig voorzagen van hapjes en drankjes) en natuurlijk alle ouders die zijn geweest bedanken voor de gezellige middag!

Voor de film met de avtiviteiten van donderdag 21 december klik hier!

Leerlingenraad
Maar liefst 8 leerlingen (Ayoub, Abdullah, Amir, Leo, Farwa, Souhail, Jan en Salim) hebben een pitch gehouden waarom zij diegene zouden moeten zijn om deel te mogen nemen aan de leerlingenraad. De groep heeft gekozen en Amir en Farwa zijn de vertegenwoordigers van de groep (zie nieuwsbrief nr. 17).

Handige weetjes

Filmpje surprises d.d. 5-12-2017, klik hier.

Samenwerken in de groep

09-11-2017 

Verhoudingstabellen met behulp van smoothies maken

Smoothie 1 glas 2 glazen 3 glazen
Vruchten 125 gr 250 gr 375 gr
Yoghurt 75 ml 150 ml 225 ml
Sinaasappelsap 50 ml 100 ml 150 ml

 

De Nederlandse identeit: groep 6 dacht erover na…..

Vandaag techniekles van Juf Carola