Groep paars

 

 

 

Welkom in groep 1/2 paars

Wat leuk dat jullie een kijkje nemen op de website!

Wij zullen u via deze site op de hoogte gaan houden van alles wat er in onze klas gebeurt!

Groetjes juf Yvonne en meester Peter

 

Belangrijke data:

  • Dinsdag 7 november 2017 – Techniekles van Juf Annemarie
  • Vrijdag 10 november 2017 – Nationaal Schoolontbijt
  • Donderdag 23 november 2017 – Studiedag (alle leerlingen zijn vrij)
  • Vrijdag 24 november 2017 – Onderbouwvrije dag (de groepen 1/2 zijn vrij)
  • Dinsdag 5 december 2017 – Sinterklaasfeest (alle leerlingen zijn om 12.00 uur vrij)
  • Donderdag 21 december 2017 – Kerstdiner (alle leerlingen zijn om 12.00 uur vrij)
  • Vrijdag 22 december 2017 – Alle leerlingen zijn om 12.00 uur vrij

Sinterklaas

Teckniekles van juf Annemarie

Dinsdag 7 november hebben we weer techniek gehad. Dit keer ging de les over hefbomen. Onder de begeleiding van juf Annemarie, opa van Benjamin en de oma van Jayden hebben we een krokodil gemaakt die zijn mond open en dicht kan doen. De begeleiding wil ik graag bedanken want door jullie hulp en extra aandacht hebben de kinderen dit zo goed en zelf kunnen maken.

Zes heksen bij elkaar

Zes heksen bij elkaar is een liedje wat de kinderen erg leuk vinden om te zingen. Ze mogen het liedje dan ook uitbeelden en net doen alsof zij een heks zijn. Onder de link staan een paar leuke foto’s

https://photos.app.goo.gl/FiaQB15tY9f8e0l42

Ruilbezoek bij de bibliotheek 6 november

Ongeveer 4 keer in het jaar gaan wij met de groep naar de Ypenburgse Bibliotheek. Hier wordt een verhaaltje voorgelezen en mogen de kinderen zelf een boekje gaan lezen en een boekje uitzoeken wat ze mee willen nemen naar school.

Verjaardag van de juf!

Wat een top verjaardag als de kinderen uit de klas er zo van genieten. Dan geniet ik extra mee :D. Het was een groot feest!

Werken met de tablet

Iedere week proberen we één keer te werken met de tablet.  We spelen spelletjes zoals u hieronder ziet, dan geven ze antwoord aan de hand van de cijfers of vormen of we gebruiken het programma Squla waar de kinderen zelfstandig mee kunnen werken.

  

Techniekles van juf Annemarie

Wat hebben de kinderen ervan genoten om lekker met een hamer en plankjes te werk te gaan. Ze kregen de opdracht om een Pinokkio te maken. Het resultaat mag er zijn!

Via onderstaande link kunt u nog meer foto’s bekijken van de techniekles.

https://photos.app.goo.gl/klhgvxsCsnCQBcS42

Kinderboekenmuseum 

Wij hebben de tentoonstelling “Ik ben kikker” bezocht.  Er was van alles te doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje en klussen met Rat en nog veel meer! De emoties: liefde, angst en blijdschap stonden centraal tijdens de tentoonstelling.

Via onderstaande link kunt u nog meer foto’s bekijken van het kinderboekenmuseum.

https://photos.app.goo.gl/GTjUk04bGpiGwLp52

 

Poppentheater Kooman’s

Wat een sensatie een grote poppenkast bij ons in de speelzaal. De kinderen van de groep 1 tot 4 keken hun ogen uit. De voorstelling ging over ‘De Parapluvogel’.

De roze parapluvogel vlucht uit het tropisch regenwoud als haar boom wordt omgezaagd. Ze belandt in een kist en wordt naar een tropisch eiland verscheept. Daar ontmoet ze lapjespoes en Wasco de Wasbeer. Samen gaan ze op zoek naar een nieuw huisje voor Simba. Deze zoektocht verloopt natuurlijk niet vlekkeloos…